Опис і властивості лимонної кислоти
Лимонна кислота моногідрат, C6H8O7 x H2O — органічна. Слабка кислота, міститься в багатьох рослинах. Кристалічний порошок білого кольору, без запаху, кислий на смак, гігроскопічний. Температура плавлення 1530С-154,50С. Структура суха та сипка, на дотик не липка. У харчовій промисловості використовується як харчова добавка Е330.
Має такі властивості:
- розчинна у воді, спирті, ефірі;
- бере участь в обміні речовин;
- повністю засвоюється організмом людини.
Застосування
Найчастіше лимонна кислота використовується як підкислювач і регулятор кислотності. Також її застосовують як стабілізатор забарвлення, каталізатор гідролізу та інверсії. Як харчова домішка Е330 використовується під час виробництва хлібобулочних і кондитерських виробів, соків і джемів із плодово-ягідної сировини. Лимонна кислота необхідна під час консервації овочів і фруктів.
Крім того, у харчовій промисловості Е330 використовують під час виготовлення
- рослинних і тваринних жирів,
- м'ясних напівфабрикатів,
- алкогольних і безалкогольних напоїв,
- згущеного молока
- сирів,
- під час оброблення свіжої риби та морепродуктів.
Її застосовують у косметологи під час виготовлення шампунів, кремів і різноманітних мийних засобів.
Лимонна кислота використовується як домішка в комбікорму для птиці.
Ця кислота має важливе екологічне значення, оскільки як вона так і її солі — цитрати легко піддаються мікробіологічному розпаду під час очищення каналізаційних стоків.
Практично лимонну кислоту застосовують для видалення іржі та побутового накипу, видалення плям від буряків і помідорів на текстильних виробах, виробництва побутової хімії.
За допомогою лимонної кислоти усувається надмірна лужність, а також тимчасова жорсткість води. Осад, що утворюється за пом'якшені води лимонною кислотою, не забруднює довкілля й може бути використаний як мислення.
Використовується як необхідний компонент у виготовленні деяких видів ССС (сухих будівельних сумішей). Лимонна кислота не горюча, пожежо- та вибухобезпечна, не токсична.
Вимоги до якості
Вимоги до якості лимонної кислоти моногідрат харчова визначаються ДСТУ ГОСТ 908:2006.
Органолептичні показники
Фізико-хімічні показники
Якість лимонної кислоти, що реалізується нами, підтверджується всіма необхідними документами
Фасування/паковання
Лимонна кислота (Е330) продається в мішках по 25 кг. Вимоги до паковання повністю відповідають прийнятим міжнародним стандартам.Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Користувальницькі характеристики | |
Тара | Мішок 25 кг |
- Ціна: 54 ₴/кг